Downhill Sorica: Ta konec tedna se spust vrne na Soriško planino

Naj’ dirka 2016 spet v koledarju serije. Ob odsotnosti reprezentantov na široko odprt boj za vrh na malce spremenjeni progi.

Da se dirka v spustu na Soriški planini, najboljša dirka slovenskega pokala v letu 2016, po letu premora vrača v koledar domače pokalne serije, je bila spomladi ena najboljših novic. Downhill Sorica ali Sor’ca po domače je zdaj pred vrati. Četrta in predzadnja dirka za točke serije Unior Downhill Cup bo ta konec tedna, 24. in 25. avgusta.

Prireditelji iz Turističnega centra Soriška planina in kluba MTB Železniki z Lajnarja do spodnje postaje sedežnice pripravljajo že znano progo dolžine 1650 m z 280 m višinske razlike, le v spodnjem delu je od leta 2017 zaradi zemeljskih del na smučarski progi doživela nekaj sprememb.

Teden dni pred svetovnim prvenstvom v Kanadi bo žal na Soriški planini manjkala trojica reprezentantov – Monika Hrastnik, Jure Žabjek in mladinec Žak Gomilšček.

Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) z zmagami tako v polfinalnih (razvrstitvenih) kot finalnih vožnjah na Lošinju, v Mariboru in na državnem prvenstvu v Trbovljah prepričljivo vodi v razvrstitvi pred Rudijem Pintarjem (Sinter Brakes Team) na drugem in Lukom Bergincem (KK Črn trn) na tretjem mestu. Pintar je na Sor’ci domačin, Berginc, ki je zaradi poškodbe izpustil Lošinj, pa je po zmagi v evropskem pokalu očitno v vrhunski formi. Je tudi zmagovalec DH Sorica v letih 2016 in 2017. Saj ne, da bi imel Žabjek ta konec tedna lahko delo, a brez njega je bolj za vrh odprt na široko.

Razvrstitev v seriji Unior Downhill Cup na prijavim.se

Prijave so odprte do četrtka.

V soboto bo trening potekal od 10. do 17. ure, v nedeljo se razvrstitvena vožnja začne ob 12. uri, finalna pa ob 14.30.

Prireditelji ostajajo zvesti tradiciji: v soboto glasba v živo od 18. ure dalje!

Podrobno o Downhillu Sorica